Irlantilaiset Iltamat 2.7.21 Riihellä klo 19-22

 In Uutiset

Irlantilaiset Iltamat

Tapahtuma järjestetään Taulun Kartanon Riihen rouheassa miljöössä.

Illan aikana yleisöä viihdyttää kolme erilaista artistia irlantilaisohjelmistollaan: mystinen Mistica, monipuolinen Irish Mixture ja tarinankertojatrubaduuri Emerald Kat. Loppuillasta jamit jatkuvat, kunhan soittajia riittää. Ota siis viulusi tai bodhránisi matkaan ja tule viihtymään!

Emerald Kat on heleä-ääninen trubaduuri, jonka mukana kulkevat kauniit, hauskat, jännittävät ja hurjat tarinat taianomaiselta vihreältä saarelta. Hän laulaa myös gaelin kielellä ja kertoo aina soiton lomassa taruja balladien taustalta. Useimmiten hän säestää itseään kitaralla, mutta saattaa joihinkin kappaleisiin napata soittoon irlantilaisen busukin.

Irish Mixture on erityisen monipuolinen irlantilaista musiikkia esittävä trio; ohjelmisto ulottuu vihreän saaren balladeista aina vikkeliin tanssisävelmiin ja riehakkaisiin juomalauluihin. Lisähöysteenä kuullaan usein irlantilaisen rockin suuruuksia (U2, Van Morrison) ja tarvittaessa myös amerikkalaista juurevaa folkia (CCR, J.J.Cale, Bruce Springsteen).
Irish Mixturen kokoonpano on
Sari Haapasalo, laulu, lyömäsoittimet
Sanna Helen, viulu, laulu
Timo Östman, kitarat, laulu

Tämän lisäksi ohjelmistossa on valittuja paloja vihreän saaren rockista sekä lisähöysteenä tulkintoja ja Terikkalaisen musiikin juurevammasta puolesta (esim. CCR, Bruce Springsteen, J.J. Cale).

Mistica on Henry ja Olga Kolarin pitkän yhteistyön tulos.
Akustiset soittimet (kanteleet, kelttiläinen harppu, alttoviulu) ovat olleet alusta asti mukana jo Folklandia ja Kantelekilpailussa 2013 lähtien.

Pitkän esiintymiskokemuksen myötä tyyli hioutui nykyiseksi ja nimeksi valikoitui Mistica. Kappaleet ovat niin omaa käsialaa kuin irkku- ja keskiaikamusiikkia, tilanteen ja tunnelman mukaan. Yhdistävänä tekijänä on aina tietynlainen mystinen tunnelma ja konetaustat.

Yhtye yhdistää molemman muusikon vahvat puolet, Henryn pitkän linjan äänisuunnittelijana ja tuottajana ja Olgan multi-instrumentalistina. Voimalliset tarujen soittimet kohtaavat avaruuden maisemia ja tulevaisuuden ääniä. Muinaisuus kohtaa nykyaikaa. Kanteleen hiljainen haltioituminen kohtaa kaukaisten tähtien lumon, äärettömyyden kutsun. Musiikkissa esiin pääsevät myös reippaat ja rytmikkäät irlantilaiset ja skottilaiset kappaleet.

Mistica on esiintynyt mm. Veresk-fest- tapahtumassa Helsingissä, Ulvilan ja Pirkkalan
keskiaikamarkkinoilla sekä Irish Hooley-festivaalissa Kalajoella. He ovat äänittäneet
Pietarissa yhteisiä improvisaatiota marilaisen kanteleen taitajan Elena Tanikovan kanssa.
Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu lisää yhteistyötä erilaisten vierailevien muusikoiden kanssa.

Muusikot:
Henry Kolari – äänisuunnittelu, syntettisaattorit, 16-kielinen kanteleensoittoa
Olga Kolari – harppu, kantele

Taulun Riihi on klubimainen, rento ja maalaishenkinen tila, jossa miljöökin on osa keikkaelämystä.
Riihellä palvelevasta baarista saa pientä suolaista tai makeaa purtavaa, mainioita juomia unohtamatta. Palvelemme A oikeuksin.
Voit myös yhdistää Irlantilaiseen iltaan illallisen kartanon kesäravintolassa ennen keikkaa. Kesäravintola on avoinna klo 13 -20.

Liput:

  • Ennakkoon 28 euroa >>> OSTA TÄSTÄ
  • Opiskelijat ja eläkeläiset 25 euroa >>> OSTA TÄSTÄ
  • Lippu ja kolmen ruokalajin illallinen kesäravintolassa 65 euroa.
    • Illallinen tarjoillaan kartanolla klo 15-17.30 välillä.
    • Erikoisruokavaliot pyydetään ilmoittamaan ennakolta
    • Tee varaus puh 0207363400 tai myynti@acravintolat.fi
  • Lippu ovelta 30 euroa
Recent Posts