Maalauskurssi ”Taulun taikaa” 5-6.6.21

 In Uutiset

 – taiteilijana kartanolla

Kahden päivän maalauskurssi 5-6.6.21 Taulun Kartanolla keskisuomalaisen luonnon ja kauniin kartanomiljöön keskellä. Kurssi sisältää ohjauksen ja tarvikkeet, täysihoidon ja majoituksen kartanon mukavissa ja yksilöllisissä vierashuoneissa. Tule mukaan viettämään antoisat kaksi päivää idyllisessä miljöössä, inspiroivassa seurassa ja ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Kurssin ohjaajana toimii taidemaalari Svetlana Ruoho, hän on valmistanut  Pietarin taideakatemia Repinin instituutista, 18 vuotta taideopettajan kokemusta. Hän on Suomen ja Venäjän Taidemaalariliiton ja Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen. 

Kurssin kuvaus:

Ole onnellinen luomalla taidetta! Taide on erinomainen mahdollisuus heittäytymiseen ja läsnäoloon, joka voi tarttua muuhunkin elämään. 

Kurssin ohjelma suuntautuu luontoon, yhdessä luomisen prosessiin, itsensä hyväksymiseen ja onnistumiseen. Kurssilla voi aloittaa tutustumisen maalaamiseen tai syventää aiemmin opittua taitoja.  Maalaus ja piirustus prosessissa käytämme aktiivisesti luonnonmateriaalia kollage ja monotyypien tekniikkana.   

Kurssi sopii eri-ikäisille, sekä aloittelijoille, että kokeneemmalle taiteilijalle. Tule yksin tai kaksin ystävän tai puolison kanssa. Luova kahden päivän maalauskurssi antaa mahdollisuuden syventää itsetuntemusta ja toistensa tuntemista, sekä  löytää uudenlaisia kohtaamisen tapoja. 

”Olen aina läsnä koko kurssien aikana. Se on ajatus, mikä erottaa kurssini muusta runsaasta tarjoiluvalikoimasta. Tarvittaessa aloittelijoiden kanssa käydään rauhassa perustekniikan asioita läpi. Testataan uusia ja vahvistetaan hyvin tuttuja menetelmiä. Kurssillani saat innostavaa ja kannustavaa ohjausta!  Täältä löytyy aina uusia ideoita ja onnistumisen aiheita. ” Kertoo kurssin ohjaaja  Svetlana Ruoho. 

 

Kurssin ohjelma

Ensimmäinen päivä 5.6.

Klo 10.00 Tervetulokahvit suolaisella 
Klo 10.30  ”Maalausjumppa ” noin 1-1,20 min h 
Aamupäivällä – työorientaatio : tutustuminen, ohjaaja kertoo itsestään taiteilijana ja taideohjaajana,  keskustellaan tunteista ja  vaikutuksesta  inspiraatiokierroksen jälkeen. Käydään tarkemmin läpi ohjelma, tarvittavat taidetarvikkeet ja työskentely paikoista. 
Svetlanan kehittämän menetelmän avulla keskitytään nautinnollisen  luovaan tekemiseen,  itse onnistumiseen poistamalla mahdollisia  ajattelun rajoituksia. Työskennellään  vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Tavoitteena rohkea ja varma värien käyttö.
Klo 11.30  Lounastauko kartanon lähiruokalounas
Klo 12.00  Taide-energian virtaus Taidemaalari Svetlana Ruoho maalaa oman teoksen kurssilaisten kanssa raottamalla ammattilaisia salaisuuksia.  Opettajan ohjaama oma työskentely 2- 2,30 h
Aiheet : Motiivit ovat vapaat. Halutessaan voi tuoda mukanaan omat valokuvat tai ideat puhelimesta. 
Materiaalit: akryyli, vesivärit, lyijykynät, kangaspohja, paperi, puukynät, vahaliidut, luontoperäisiä materiaalia, siveltimet, sientä, palettiveitset, koepaperi ja paletit.
Klo 14.30 Herkutellaan iltapäivällä makean ja kahvin kera. Majoittuminen. 
Klo 15.30 Luovan päivän huipennus n. 2 h   ”suolainen maalaustekniikan” testaaminen sopii erinomaisesti:  Mahdollisuus tutustua uuteen upeaan ” suolaiseen sekatenkiikkaan”  ja  jatkaa/ viimeistellä  omaa työtä. 
Klo 18.00 Kartanon runsas päivällinen 

Toinen päivä 6.6.

Klo 8.30 Aamiainen yöpyjille
Klo 9.00  ”Maalausjumppa ” noin 2 h 
Aamupäivällä – työorientaatio : keskustellaan ensimmäisen päivän tunteista ja  vaikutuksesta  inspiraatiokierroksen jälkeen.  Ohjaaja käy läpi tarkemmin päivän ohjelman, taidetarvikkeet ja  työskentelypaikat. 
Työskentely jatkuu ohjaajan kehittämän menetelmän avulla. Keskitytään nautinnollisen  luovaan tekemiseen,  itse onnistumiseen poistamalla mahdollisia  ajattelun rajoituksia. Työskennellään  vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Tavoitteena rohkea ja varma värien käyttö.
Klo 11.30  Lounastauko kartanon lähiruokalounas
Klo 12.00  Taide-energian virtaus Taidemaalari Svetlana Ruoho maalaa oman teoksen kurssilaisten kanssa raottamalla ammattilaisia salaisuuksia. Opettajan ohjaama oma työskentely n 2,30 min
Aiheet : Motiivit ovat vapaat. Halutessa voi tuoda mukanaan omat valokuvat tai ideat puhelimesta. 
Materiaalit: akryyli, vesivärit, lyijykynät, kangaspohja, paperi, puukynät, vahaliidut, luontoperäisiä materiaalia, siveltimet, sientä, palettiveitset, koepaperi ja paletit.
Klo 14.30 Loppukatselmus, palautetta ja kokemusten jakaminen.  1-1,5 h
Kurssin päätteeksi nautitaan iltapäiväkahvit ja tutustutaan yhteisnäyttelyssä tehtyihin taideteoksiin. 

Majoitus kartanon yksilöllisissä ja nostalgisissa vierashuoneissa, valintasi mukaan yhden tai kahden hengen huoneessa. Uimaranta ja soutuvene vieraiden käytettävissä.

Hinta 

  • 356 eur / hlö majoittuen  2 hh:ssa sisältäen ohjelman mukaiset ruokailut, materiaalin ja välineet >>> OSTA TÄSTÄ 
  • 386 eur / hlö majoittuen 1 hh:ssa, sisältäen ohjelman mukaiset ruokailut, materiaalin ja välineet >>> OSTA TÄSTÄ 
  • 331 eur / hlö majoittuen  2 hh:ssa sisältäen ohjelman mukaiset ruokailut, omat välineet  >>> OSTA TÄSTÄ 
  • 361 eur / hlö majoittuen 1 hh:ssa, sisältäen ohjelman mukaiset ruokailut, omat välineet  >>> OSTA TÄSTÄ 

Kurssin maksimi osallistujamäärä 15 henkilöä. 

Lisätietoja: myynti@acravintolat.fi tai puh: 0207353400.

Lisähintaan mahdollista varata:

  • yksityinen saunavuoro puutarhaspassa (tunti) 90 euroa.

 

Recommended Posts